Bystyret 5. september 2019

PS 68/19: Tiltredelse av forkjøpsrett for aksjer i Strømsvikaselskapene

Selskapene i Strømsvika er i dag eid av kommunene Audnedal, Lindesnes, Mandal, Marnardal og Åseral gjennom selskapet Mandal Havn Strømsvika Holding AS. Åseral kommune har solgt sine aksjer til Mandal Havn KF. Samtidig har Audnedal kommune fattet vedtak om å kjøpe eventuelle aksjer som legges ut for salg.

Fellesnemda for nye Lindesnes fatter 30. august et vedtak om at Båly, Strømsvika og Mandal havn anbefales organisert som kommunalt foretak (KF) fra 01.01.2020. Strømsvika-selskapene opprettholdes som aksjeselskap. Kommunestyrene/bystyret i Lindesnes, Marnardal og Mandal anmodes om å fatte nødvendige vedtak om iht aksjonæravtalen og kjøpe de aksjene som av andre eiere legges ut for salg.