Bystyret 23. mai 2019

Tilbake til arkiverte møter

PS 45/19: Tilslutning til ICAN CITIES APPEAL – FNs atomvåpenforbud

PS 45/19: Tilslutning til ICAN CITIES APPEAL – FNs atomvåpenforbud

Under forrige bystyremøte, hadde SV ved Morten Ekeland en interpellasjon med spørsmål til ordføreren om tilslutning til ICAN CITIES APPEAL.

Dette er en global appell om å støtte FN-traktaten som forbyr atomvåpen. I skrivet fra ICAN står det som følger:

Hvorfor bør byen din være med?
Atomvåpen utgjør en uakseptabel trussel mot verdenssamfunnet. Av den grunn ble FNs atomvåpenforbud vedtatt av 122 land i juli 2017. Norge har så langt valgt å stå utenfor denne viktige globale avtalen som forbyr atomvåpen – og som på sikt kan føre til deres totale avskaffelse. Offentlig støtte til atomvåpenforbudet er viktigere enn noen gang. Lokale bevegelser og byers støtte
vil legge press på nasjonale myndigheter til å bli del av forbudstraktaten, og vil være et betydelig bidrag til atomvåpenforbudets suksess.

Appellen
«Byen vår er dypt bekymret for den alvorlige trusselen som atomvåpen utgjør mot lokalsamfunn verden over. Vi mener at innbyggerne våre har rett til å leve i en verden fri for atomvåpen. Enhver bruk av atomvåpen, enten bevisst eller på grunn av feil eller uhell, vil ha katastrofale, omfattende og langvarige konsekvenser for mennesker, samfunn og miljø. Derfor støtter vi FN-traktaten som forbyr atomvåpen, og oppfordrer den norske regjeringen til å bli del av avtalen.»

Ansvarlig redaktør:
Svanhild Eid

Teknisk ansvarlig:
Alf Otto Fagermo

Denne tjenesten leveres av Radio Metro Sørlandet på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2019. Radio Metro Sørlandet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Utviklet av: Alf Otto Fagermo