Bystyret 23. mai 2019

PS 42/19: Kjøp av aksjer i Mandal Havn Strømsvika Holding AS

Utbyggingen i Strømsvika har vært todelt: Mandal Havn KF og Tømmerkaia AS har stått for etableringen av tømmerkaia med bakareal på vestsiden mens østsiden har vært utviklet i regi av Mandal Havn Strømsvika Holding AS via Mandal Havn Strømsvika AS.

Nå har havnestyret uttalt en målsetting om at Mandal Havn skal bli 100 % eier av virksomheten også på østsiden. Dette ønskes gjennomført ved å bli eier av Mandal Havn Strømsvika Holding AS. Dette selskapet eies av kommunene i Lindesnesregionen med følgende fordeling: Lindesnes, Marnardal og Mandal har 25 % hver, Åseral og Audnedal har 12,5 % hver. Lindesnes, Marnardal og Mandal har investert kr 5 mill. hver, mens Åseral og Audnedal har gått inn med kr 2,5 mill. hver.

Det har vært ført samtaler med Åseral kommune, og de er villige til å selge sin aksjepost for kr 3 mill. Dette synes å være en fornuftig pris, selv om kommunen opprinnelig gikk inn med kr 2,5 mill.

Det anbefales at Mandal Havn tar kontakt med Audnedal kommune for å se om det mulig å komme frem til en liknende avtale der.

Neste anbefalte trinn er å gå i dialog med de tre kommunene i nye Lindesnes.