Bystyret 25. april 2019

PS 25/19: Høring – Regionplan Agder 2030

Aust-Agder og Vest-Agder fylkeskommuner har sendt utkast til regionplan Agder 2030 på høring. Det er gjennomført medvirkning ved utarbeidelse av planforslaget, i hovedsak administrativ deltakelse fra kommunene i regionen. Kommunens høringsfrist er 26.april 2019.

Regionplan Agder 2030 skal være et overordnet strategisk styringsdokument for hele Agder, og legges til grunn for regionale organers virksomhet og for kommunal og statlig planlegging og virksomhet i regionen.

Hovedmålet er å utvikle Agder til en miljømessig, sosialt og økonomisk bærekraftig region i 2030 – et attraktivt lavutslippssamfunn med gode levekår. FNs bærekraftsmål og forpliktelsene i Parisavtalen ligger til grunn for planen.