Bystyret 25. april 2019

PS 23/19: Skoleskyss – Retningslinjer

Med bakgrunn i kommunesammenslåing til nye Lindesnes fra 01.01.2020 er det nødvendig å harmonisere eksisterende retningslinjer for kommunenes saksbehandling knyttet til skoleskyss på grunn av særlig farlig skolevei.

Utfra forvaltningsmessige hensyn er det viktig at saksbehandling i nye Lindesnes etterstreber likebehandling og forutberegnelighet.

Arbeidsutvalget/PSU for nye Lindesnes gav i møte 15.02.19 signal til administrasjonen om at man i arbeidet med å lage et forslag til retningslinjer ønsket en noe mer romslig tilnærming på enkeltstrekninger der man ser at Fylkesmannens minstestandard knyttet til eventuell skyssrett for elever virker streng.