Bystyret 25. april 2019

Interpellasjon ved repr. Morten Ekeland, SV om atomvåpenforbud

Interpellanten viser til at byer er hovedmål ved bruk av atomvåpen og lokale myndigheter har derfor et spesielt ansvar for å markere motstand mot atomvåpens betydning i militær strategi og sikkerhetspolitikk.

Hovedstaden i verdens største atommakt var den første byen i verden som enstemmig vedtok å bli del av ICAN CITIES APPEAL. Det samme har byer som Washington DC, Los Angeles,
Sydney, Genève, Manchester, Hiroshima og Nagasaki gjort.

I Norge er byer og kommuner som Trondheim, Tromsø, Kristiansund og Levanger med. Nå står Oslo og Bergen for tur. Vi håper Mandal og vår nye kommune Lindesnes kan bli de neste
som slutter seg til FNs atomvåpenforbud!

Interpellanten spør derfor om ordføreren vil ta initiativ til at Mandal slutter seg til ICAN CITIES APPEAL og støtter FNS atomvåpenforbud, og om ordføreren vil ta initiativ til at støtte til FNs atomvåpenforbud markeres og innarbeides i den nye kommuneplanen for Lindesnes kommune.