Bystyret 7. mars 2019

PS 18/19: Anmoding om bosetting av flyktninger i 2019

Integrerings- og Mangfolds direktoratet (IMDi) har i brev datert 12.12.2018 anmodet Mandal kommune om å bosette 21 flyktninger i 2019. Familiegjenforente kommer i tillegg.

IMDi skriver i sitt brev at norske kommuner, deriblant Mandal, har gjort en god innsats med bosetting og kvalifisering av flyktninger de siste årene. De siste prognosene viser at det er behov for å bosette 5 350 flyktninger i Norge i 2019, inkludert 150 enslige mindreårige.

Kunnskapsdepartementet har fastsatt et sett med kriterier for anmodning av kommuner om bosetting for 2019. IMDi har, i samarbeid med KS, vurdert anmodningstallet til kommunene i lys av disse kriteriene. På bakgrunn av dette, ber IMDi om at Mandal kommune bosetter 21 flyktninger i 2019.

IMDi oppfordrer kommunen til å fatte vedtak i tråd med antallet i anmodningen. Dette vil bidra til at bosettingen går raskere og vil korte ned ventetiden for den enkelte flyktning. Vedtaket skal ikke inkludere familiegjenforente eller ha andre forbehold.

Glenn Faannessen

Denne tjenesten leveres av Metro Sør på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2018. Metro Sør arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.