Bystyret 20. september 2018

PS 71/18: Skjenketider i Buen kulturhus

Mandal Hotel AS skal fra 2.mai 2019 ha enerett på servering og skjenking i Buen kulturhus, og har i den anledning søkt kommunen om serverings- og skjenkebevilling fra samme dato. Buen servering AS har hatt denne retten siden kulturhuset åpnet i 2012.

Tillatt skjenketid i foajeen i Buen kulturhus er fra kl. 19.00, og er begrunnet i Retningslinjer for salgs- og skjenkebevillinger, vedtatt av bystyret 16.06.16 som sier: Det gis ikke skjenkebevilling som fører til:
at det skjenkes på steder hvor barn og unge samtidig utøver fritidsaktiviteter.

Mandal Hotel AS søker om tillatelse til skjenking i hele kulturhuset fra kl. 17.00 – 02.30, alle dager unntatt lørdager. For lørdager er omsøkt skjenketid kl. 08.00 – 02.30 for øl og vin, og 13.00 – 02.30 for brennevin i foajeens 1. og 2 etasje. Søknaden innebærer utvidelse av tiden for skjenking i foajeens 1. og 2. etasje.

Utvidelsen er begrunnet med at «Mandal Hotel har per dags dato solgt inn 20 kurs og konferanser fra 2.
mai 2019 verdi 2 MNOK. Disse konferansene har allerede et tidsskjema klart. Aperitiffen skal stå klar kl. 17.30, deretter vil Mandal Hotel servere festmiddag i storsalen i Buen kulturhus. Mandal Hotel vil miste omsetning om vi ikke kan imøtekomme gjestenes/kundes behov. Det ville vært svært synd om vi ikke klarer å tilfredsstille kundens strenge tidsplan og de er nødt til å måtte velge seg et annet hotell og by for å ha sin konferanse. Vi har vært tydelig på at servering av aperitiff vil være i et lukket område i Buen Kulturhus eller i galleriet. Mandal Hotel vil aldri sette opp bar i foajeen, det er kun en aperitiff per
person.»
Søknaden om utvidelse av skjenketiden i foajeens 1. og 2. etasje på lørdager har følgende begrunnelse: «Lørdager er det foajéjazz og andre minikonserter, åpent for alle innbyggere. Her ønsker Mandal Hotel å kunne tilby kulturhuset og hotellets gjester alkoholholdig drikke, som lenge har vært et ønske fra kulturhusets side. Dette kan kjøpes i Mandal Hotel sin restaurant og fraktes inn i kulturhuset. Mulighet for mobil bar i et avsperret område om det blir av typen større arrangement eller konsert».

Søknaden om endringer i skjenketiden i foajeen har vært til uttalelse hos barne- og ungdomsrådet, enhet for Miljøterapeutiske tjenester og leder i Buen kulturhus.

Leder av Kulturhuset skriver som konklusjon i sin uttalelse: «Vi ser derfor ikke at det er noe i veien for å imøtekomme Mandal Hotels søknad.»

Leder for miljøterapeutiske tjenester skriver: «Barn og unge bør møte et alkoholfritt miljø i foajeen i Buen kulturhus til og fra fritidsaktivitetene sine. Eksempel på dette er bibliotekets åpningstid fram til kl. 19.00. På grunnlag av dette bør nåværende skjenketid i foajeen opprettholdes.»

Flertallet i barne- og ungdomsrådet ber om at «dagens skjenkebevilling ikke utvides og at man vurderer å trekke tilbake dagens skjenkebevilling, slik at hele kulturhuset i sin ordinære åpningstid er alkoholfritt.»

Glenn Faannessen

Denne tjenesten leveres av Metro Sør på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2018. Metro Sør arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.