Bystyret 24. mai 2018

PS 48/18: Revisjon av SFO-vedteker

Det er flere årsaker til at administrativ skoleeier i 2017 tok initiativ til å revidere og oppdatere gjeldende SFO-vedtekter. Blant annet viste Kostra-analyser at kommunens SFO-er samlet sett hadde netto driftsutgifter som tilsa muligheter for å drive mer effektivt.

SFO-ledere pekte i den sammenheng på flere aktuelle driftsutfordringer som hadde sammenheng med nåværende utforming av gjeldende vedtekter. Videre så man blant annet behov for å ulike presiseringer i reviderte vedtekter, blant annet å definere hvem elever med «særskilte behov» er.

Parallelt med behovet for å revidere SFO-vedtekter, ble det også klart at man så behov for å klargjøre hva slags tilbud kommunen ønsker å gi til elever på 8.-10.trinn med særskilte behov før og etter skoletid.

I dag tilbys denne elevgruppen SFO ved Furulunden skole, avdeling Skriverhaven – uten at dette er klargjort i gjeldende SFO-vedtekter eller eget politisk vedtak. Foreldrebetaling kreves inn, uten at denne formelt sett er hjemlet i lov, forskrift eller politisk vedtak.

Omfanget av ungdomsskoleelever i SFO er svært begrenset (anslagsvis 2-3 i året).

Litt senere i møtet ble det gjennomført en ekstra votering rundt forslag om endrede åpningstider for SFO. Her er lydfil.

Se saksdokument

Glenn Faannessen

Denne tjenesten leveres av Metro Sør på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2018. Metro Sør arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.