Bystyret 24. mai 2018

Tilbake til arkiverte møter

PS 45/18: Forslag til ny ordning for el-bil parkering

PS 45/18: Forslag til ny ordning for el-bil parkering

Parkeringsselskapet har fremmet et forslag til bystyret om ny ordning for elbilparkering. Vedtaket fra april 2017 om at det skulle være avgiftsfritak for elbiler de to første timene på alle parkeringsplassene i Mandal og deretter betaling, har vist seg vanskelig å gjennomføre.

Dette førte til at parkeringsreguleringen mange steder ble endret til maksimaltid på to timer for alle biler for å få implementert løsningen. De eksisterende betalingsløsningene kombinert med kravene i den nye parkeringsforskriften, gjorde innføringen av et fritak og deretter betaling vanskelig å gjennomføre.

Resultatet ble en dårligere løsning for handelsstanden i byen fordi mange sentrale parkeringsplasser ble brukt til gratis arbeidsparkering av el-bil eiere. Når en gratis periode gikk ut, ble bilen bare flyttet og ny gratis parkering startet. Dette førte til mindre omløp på plassene som ikke var den tilsiktede hensikten da ordningen ble innført.

Se saksdokument

Ansvarlig redaktør:
Svanhild Eid

Teknisk ansvarlig:
Alf Otto Fagermo

Denne tjenesten leveres av Radio Metro Sørlandet på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2019. Radio Metro Sørlandet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Utviklet av: Alf Otto Fagermo