Bystyret 19. april 2018

Tilbake til arkiverte møter

RS 9/18: Miljørapport Kvisla

RS 9/18: Miljørapport Kvisla

COWI ble i 2015 engasjert av Mandal kommune  for å utarbeide en vannmiljøplan og kartlegging av potensielle forurensningskilder til innsjøen Kvisla høsten 2015.

Observasjonene i Kvisla 2015 indikerte at innsjøen avviker til dels sterkt fra naturtilstand og at den har såpass dårlig vannkvalitet at det er behov for rehabiliterende tiltak for å reversere dagens negative utvikling. For å bedre kunnskapsgrunnlaget har det høsten 2017 blitt gjennomført nye undersøkelser av vannkjemi og sedimenter i innsjøen. Mandal kommune ønsket som en del av sluttrapporten å få presentert og kostnadsberegnet aktuelle tiltak for å bedre tilstanden.

Måler utført, viser at miljøgiftinnholdet i Kvislas sediment er høyt, såpass at det av den grunn alene bør fjernes. I den anledning kan det være aktuelt å søke midler for tiltak.

 

 

Ansvarlig redaktør:
Svanhild Eid

Teknisk ansvarlig:
Alf Otto Fagermo

Denne tjenesten leveres av Radio Metro Sørlandet på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2019. Radio Metro Sørlandet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Utviklet av: Alf Otto Fagermo