Bystyret 19. april 2018

Tilbake til arkiverte møter

PS 33/18: Kjøp av AT Skogs tomt på Gismerøya

PS 33/18: Kjøp av AT Skogs tomt på Gismerøya

Den 16. mai 2017 vedtok havnestyret at Mandal Havn KF ønsker å kjøpe AT Skogs tomt på Gismerøya. Den er på 11.822 m² med gårdsnummer 40 og bruksnummer 630 og er ferdig asfaltert.

AT Skog har i lengre tid signalisert at de ønsker å selge tomten på Gismerøya før de flytter sin virksomhet til den nye tømmerkaia i Strømsvika. Det har vært holdt flere møter med selskapet, og etter en tid ble tomten lagt ut på FINN med en pris på kr 8,5 mill.

I et møte den 26. januar 2018 ble det undertegnet fire avtaler med AT Skog:

  • Avtale om leie av 10 mål i Strømsvika.
  • Intensjonsavtale om 3 – 5 mål til flisterminal i Strømsvika i løpet av 2018
  • Avtale om kjøp av tomten på Gismerøya for kr 7,5 mill.
  • Avtale som sier at leieavtale og intensjonsavtale forutsetter at Mandal Havn kjøper AT Skogs tomt

Mandal Havn KF vil få ledig plass på egne arealer når tømmeraktiviteten flyttes til Strømsvika og har dermed ikke behov for mer areal på kort sikt. På den annen side er det ikke mange tomter tilgjengelig av en slik størrelse nær Mandal Havns arealer. Med et kjøp vil en sikre seg mulighet til å selge hele eller deler av tomten og/eller leie ut hele eller deler av området.

Ansvarlig redaktør:
Svanhild Eid

Teknisk ansvarlig:
Alf Otto Fagermo

Denne tjenesten leveres av Radio Metro Sørlandet på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2019. Radio Metro Sørlandet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Utviklet av: Alf Otto Fagermo