Bystyret 25. januar 2018

PS 8/18: Eierskapsmelding Agder Energi AS

De 30 kommunene på Agder eier til sammen 54,475 av aksjene i Agder Energi AS, mens Statkraft SF eier resten.

For å forhindre at kommunenes samlede eierandel kommer under 50 %, ble det i forbindelse med salgsprosessen i 2001 inngått en samordningsavtale, der kommunene forplikter seg bl.a. til felles opptreden og ikke å selge ytterligere aksjer i «fredningstiden». Denne fredningstiden er siden forlenget flere ganger og skal fornyes i 2018.

Arbeidsutvalget for Agderkommunene(AU) arbeider med en ny eierskapsmelding som eiermøtet i Agder Energi AS behandlet 1.12.2017. Meldingen sendes nå til kommunene før endelig melding vedtas.

Glenn Faannessen

Denne tjenesten leveres av Metro Sør på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2018. Metro Sør arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.