Bystyret 20. oktober 2016

RS 40/16: Fylkesmannens rapport om kommunereformen

28. september sendte Fylkesmann Stein Ytterdahl et brev til Kommunal- og moderniseringsdepartementet om hans tilrådning rundt framtidig kommunestruktur på Agder. Hans forslag innebærer, for Mandals del, en realisering av Nye Lindesnes.

Anbefalingen fra Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder går på at Mandal, Marnardal og Lindesnes slås sammen og at Stortinget vedtar denne sammenslåingen allerede nå.

«Kommunene på Agder har lagt ned et omfattende arbeid både administrativt og politisk i den frivillige fasen av kommunereformen. De ulike prosessene har skapt mye, men det varierer hvor langt man har kommet i retning av å etablere et solid, avklart og omforent beslutningsgrunnlag for ev. vedtak om nye kommunestruktur.», skriver Ytterdahl.