Bystyret 20. oktober 2016

PS 132/16: Mobbeombud i Mandal kommune

På bakgrunn av behandlingen av kvalitets- og utviklingsmeldingen for oppvekst blir det fremmet en sak knyttet til et mulig mobbeombud i Mandal kommune.

Mandal har de siste årene deltatt i flere ulike prosjekt og programmer for å bekjempe mobbing. I forkant av innføringen av Respekt programmet deltok flere skoler i Zero programmet som var et antimobbeprogram i regi av Læringsmiljøsenteret i Stavanger. Kjennetegn på programmet var en aktiv involvering i hele skolemiljøet. Både ansatte, elever og foresatte skulle involveres slik at alle parter fikk et eierforhold til skolen sitt arbeid mot
mobbing.

Manifest mot mobbing har blitt underskrevet og jobbet med i ulike varianter gjennom flere år.