Bystyret 20. oktober 2016

Tilbake til arkiverte møter

PS 126/16: Søknad om status som typisk turiststed

PS 126/16: Søknad om status som typisk turiststed

Lov om helligdager og helligdagsfred § 5 slår fast at faste utsalgssteder som selger varer til forbrukere skal holde stengt på helligdager. Unntatt fra denne bestemmelsen er blant annet utsalgssteder på områder som etter vedtak av fylkesmannen regnes som «typisk turiststed» for hele eller deler av året.

Mandal Handel og Service Forening fremmet i april 2016 en søknad om at Mandal kommune søker Fylkesmannen om en slik status for perioden 19. juni til 15. august. Foreningen ønsker mulighet for søndagsåpent fra og med siste søndag i juni til midten av august. Da tilsvarende søknad ble fremmet i 2015, vedtok bystyret at kommunen ikke skulle søke om godkjennelse.

Årets søknad ble behandlet i bystyret i mai og ble igjen vedtatt med samme utfall, men bystyret ønsket saken opp til ny behandling under oktober-møtet og dermed tas saken opp på nytt for å mulig vedta at det søkes om status som typisk turiststed for sommeren 2017.

Ansvarlig redaktør:
Svanhild Eid

Teknisk ansvarlig:
Alf Otto Fagermo

Denne tjenesten leveres av Radio Metro Sørlandet på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2019. Radio Metro Sørlandet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Utviklet av: Alf Otto Fagermo