Bystyret 16. juni 2016

RS 27/16: Partnerskapet Blå Vekst på Agder – invitasjon og avtale

Arendal kommune satte høsten 2015 i gang et arbeid med å se på hyvilke nye arbeidsplasser som kan skapes i forbindelse med Raet nasjonalpark som kommunen jobber med å få plass. I denne prosessen ble de etter hvert klar over at å begrense arbeidet til kun å gjelde området for nasjonalparken, og de kommunene som dekker dette blir for lite.
Skal kommunen tenke nye arbeidsplasser innen mairtime og marine næringer må de tenke større, altså hele Agder-kysten. Næringssjef Kåre Andersen tok derfor initativ til et partnerskap/samarbeid mellom noen kommuner, i første omgang Risør, Tvedestrand, Grimstad og Arendal. Disse kystkommunene samarbeider allerede om næringsutvikling i Østre Agder.

Planen har hele tiden vært å ha med alle kystkommunene på Agder og nå er tiden inne til å invitere med resten av kystkommunene. Partnerskapet gjelder i første omgang 2016 og 2017 og innen utgangen av 2017 skal partene ta stilling til en eventuell forlengelse.

Det har blant målsetningene å bidra til at etablerte næringsaktører får nye vekstmuligheter, gjennom utvikling av nye produkter, og nye markeder for eksisterende produkter. I tillegg er formidling av kunnskap blant målsetningene.

Saken starter med et innlegg ved Inga Fjelsgaard (Ap)