Bystyret 16. juni 2016

PS 92/16: Rullering av handlingsprogrammet for LIM-planen

Regional plan for likestilling, inkludering og mangfold 2105-2027 (LIM-planen) ble vedtatt av fylkestingene i Aust-Agder og Vest-Agder i desember 2014. LIM-planen har et 12-års perspektiv og legger til grunn et bredt likestillingsbegrep.
Fem hovedmål er fastsatt:

• Agder er en likestilt landsdel med gode levekår over landsgjennomsnittet.
  • Folkevalgte og forvaltning på Agder har god kunnskap om likestilling.
  • Likestillingsperspektiver er en naturlig del av planlegging, strategiarbeid, budsjettering, forskning og analyser i offentlig, privat og frivillig sektor.
  • Verktøy, modeller, resultatet og forskning fra likestillingsarbeidet brukes aktivt, og er etterspurt Norge rundt.
  • Respekt og kulturforståelse gjennomsyrer lokalsamfunnene på Agder. Kommunikasjon i offentlige rom preges av respekt for menneskeverdet og forståelse for ulike livssyn, religioner og politiske oppfatninger.