Bystyret 19. mai 2016

PS 69/16: Kommunal brygge i Sjøbodvik

Sjøbodvik er det gamle ferjestedet hvor ferjen gikk ut til Hille. I 2013 mottok kommunen et brev fra Advokatene Lund&Sneve hvor eier av eiendommen rundt brygga bad om at den tinglyste heftelsen fra 1962 skulle opphøre siden ferjedriften til og fra Hille hadde stoppet.

Kommunen avviste den gang denne heftelsen med referanse til allmennhetens adgang til sjøen og en fremtidig mulighet for å kunne gjenoppta ferjedriften til Hille.

SafeControl AS gjennomførte på oppdrag for Mandal kommune, bro og kai inspeksjon våren 2014. Bærekonstruksjonen på brygga i Sjøbodvik er av en så dårlig forfatning at Mandal kommune ved Bydrift besluttet å stenge brygga for biler, men åpen for personferdsel.

I fjor bestemte bystyret at bryggen skulle repareres for nærings- og offentlig bruk og at arbeidet med bryggen skulle fremmes som en egen sak for bystyret.

Brygga er i dag ikke utbedret etter anbefalingene i rapporten fra SafeControl AS og er fremdeles stengt for annet enn persontrafikk. Imidlertid er det opplyst Mandal Bydrift at brygga brukes til aktiviteter utover persontrafikk og at de fysiske stengslene er fjernet uten at Bydrift har gitt tillatelse om dette.