Bystyret 19. mai 2016

Tilbake til arkiverte møter

PS 65/16: Brøyting av private veier

PS 65/16: Brøyting av private veier

I 2014 inngikk Bydrift brøytekontrakter med ulike kontraktører for nesten alle de ulike brøyterodene. Avtalens ordinære varighet utløper nå og opsjonen benyttes ikke. Et nytt anbud med nye avtaler skal være på plass så raskt som mulig slik at god brøyting for neste vintersesong blir ivaretatt.

I forbindelse med utlysningen ønsker Rådmannen en ny vurdering av hvorvidt tilbudet om kommunal brøyting av private veier skal opprettholdes eller ikke.

Bystyret vedtok i oktober 2014 å videreføre tilbudet om brøyting av private veier. I dag er det totalt 139 oppsittere som benytter seg av ordningen. Det brøytes totalt 13.143 meter privat vei. Det er den enkelte kontraktør på aktuell rode som har ansvaret for selve brøytingen, men det er Bydrift som administrerer ordningen herunder behandler skader, klager, endringer, fakturering og innfordring.

Ansvarlig redaktør:
Svanhild Eid

Teknisk ansvarlig:
Alf Otto Fagermo

Denne tjenesten leveres av Radio Metro Sørlandet på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2019. Radio Metro Sørlandet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Utviklet av: Alf Otto Fagermo