Bystyret 19. mai 2016

Interpellasjon ved repr. Ole Guttorm Ihme, H «Ikke tilfredstillende oppbevaring og formidling av kunstarv»

Interpellanten viser til at i gjeldende kommuneplan at Mandal kalles for «den lille byen med de store kunstnerne». Mandal by er fødestedet til blant andre Adolph Tidemand, Olaf Isaachsen, Amaldus Nielsen, Gustav Vigeland og Emanuel Vigeland.

I flere år har det blitt arbeidet med tanken om å realisere et Mandal Museum for de store billedkunstnerne.

Mandal kommune har betydelige kunstverk i sitt eie og store testamentariske gaver og midler er gitt til kommunen for å forvalte denne arv. Interpellanten viser til kommuneplanen hvor det blant annet står at bystyret skal nedsette en «permanent, bredt sammensatt komité som kan arbeide langsiktig med realisering av et Mandal Museum for våre store billedkunstnere.»

Interpellanten spør om ordføreren vil ta initativ for å nedsette en slik komité.