Bystyret 18. februar 2016

RS 7/16: Hva er gjort for å redusere kjøttforbruket og kaste mindre mat

Den 22. oktober ble det sendt ut et oversendelsesforslag om å innføre en kjøttfri dag i kommunens institusjoner og arbeidsplasser i tråd med anbefalingene fra Framtiden i våre hender. Dette ville da bidra til reduksjon i utslipp av klimagasser, bedre helse og dyrevelferd i tillegg til å ha en viktig symboleffekt som klima- og helsetiltak i kommunen.

I samråd med ordføreren ble forslaget fulgt opp ved at alle enheter ble utfordret til å svare på hva de kan gjøre for å redusere kjøttforbruket og kaste mindre mat.

Rådmannen ba enhetslederne informere sine medarbeidere og i samarbeid med dem bli enige om hva de kan og skal gjøre.