Bystyret 17. desember 2015

Interpellasjon Svein Berntsen, SV «Mandat for arbeidsgruppe til kommunereformen»

Interpellanten viser til at det under saksfremstillingen til saken om valget av arbeidsgruppe for kommunereformen at de ble gitt et mandat som blant annet inneholdt følgende: «Styrker og svakheter ved en kommunesammenslåing skal vurderes opp mot styrker og svakheter ved at kommunen også videre står alene.»

Interpellanten kan ikke registrere at det har blitt lagt frem en slik helhetlig vurdering eller analyse av styrker og svakheter ved en kommunesammenslåing, muligens med unntak av litt om økonomi, verken i høringsutkast planprogram Nye Lindesnes eller i noen av informasjonsmøtene.

Interpellanten spør om det har blitt utført en slik vurdering og om det finnes en rapport over at det har blitt gjort en slik vurdering. Dersom det ikke har blitt gjort, spør han om når det vil bli gjennomført en slik vurdering eller analyse.