Bystyret 19. november 2015

PS 161/15: Særskilt ordning for ivaretagelse av barn og unges interesser i planleggingen

Mandal kommune har altså ikke vurdert særskilt ordning for å ivareta barn og unges interesser i planleggingen etter den nye plan- og bygningsloven fra 2008. Den nye loven gir kommunen større frihet til å velge ordning.

Rådmannen ser at kommunen ikke lykkes med å få fram barns stemmer tidlig nok i planprosesser, og Teknisk forvaltning har endret noen rutiner for å bedre på det. Mandal kommune har systematisk og over tid arbeidet med å få barns stemme inn i kommunens styringsdokumenter. I alle politiske saker skal konsekvenser for barn og unge tas med.