Bystyret 22. oktober 2015

PS 154/15: Valg av medlemmer til styringsorganer i selskaper og samarbeidsorganer med videre hvor Mandal kommune er eier eller deltager

Mandal kommune er eier av, eller deltaker i, en rekke selskaper, samarbeidsorganer o.l som er organisert etter særlover eller etter særskilte bestemmelser. Avhengig av organiseringen, skal kommunen velge medlemmer til de forskjellige styringsorganene. Hvordan disse valgene skal foregå, framgår som oftest av loven direkte eller av den selskaps- eller samarbeidsavtalen som bystyret vedtok i forbindelse med opprettelsen av selskapet eller samarbeidet.
Ikke alle selskaper følger den kommunale valgperioden, og ikke alle styringsorganer skal velges av bystyret, men tas med her for oversiktens skyld.