Bystyret 22. oktober 2015

PS 139/15: Omsorgstjenesten – Invitasjon til deltakelse i forsøk med statlig finansiering

På vegne av regjeringen inviterer Helsedirektoratet kommuner til å søke om å delta i en forsøksordning med statlige kriterier for tjenestetildeling og finansiering av omsorgstjenester. Regjeringen ønsker at staten skal ta et større ansvar for å øke kvaliteten i omsorgstjenesten samt sikre kompetanse og kapasitet i helse- og omsorgssektoren.
Formålet med forsøksordningen er å prøve ut om statlige tildelingskriterier og statlig finansiering gir økt likebehandling på tvers av kommunegrenser, samt riktigere behovsdekning. Forsøket omfatter alle omsorgstjenester og brukergrupper uavhengig av alder. Forsøket skal gjennomføres i 20 norske kommuner og vare i tre år fra og med 01.05.16.