Bystyret 21. mai 2015

PS 66/15: Bosetting av flyktninger med bakgrunn i dagens flyktningkrise

I forbindelse med flyktingsituasjonen i blant annet Syria sendte barne-, likestillings- og inkluderingsministeren brev til alle landets kommuner. Det store spørsmålet er om antallet kvoteflyktninger skal øke fra 1 500 til 10 000 over to år og at det dermed vil få konsekvenser for alle landets kommuner. Mandal og resten av kommunene har fått frist på seg til å komme med en tilbakemelding på hvor mange flyktninger de kan bosette i 2015 og 2016 innen 27. mai. Varaordfører Even Tronstad Sagebakken fra Arbeiderpartiet orienterer om saken.