Bystyret 23. april 2015

PS 49/15: Høringsuttalelse – Forslag til kommunedelplan E39 Døle Bru – Livold

9. mars 2015 ble forslaget til kommunedelplanen med konsekvensutredning for E39 Døle Bru – Livold lagt ut til offentlig ettersyn fra Statens vegvesen. Alle de tre alternativene gjennom Mandal er konsekvensutredet i forhold til naturmangfold, landskapsbilde, naturressurser, nærmiljø og friluftsliv, kulturmiljø, støy, luftforurensing og prissatte konsekvenser.

Det er også utarbeidet temarapporter om næringsliv, ytre miljø, risiko og sårbarhet, trafikk, kollektivtrafikk, rasteplasser og bruer. I hovedrapporten er alle hovedtrekkene samlet og alternativene vurdert opp mot hverandre. På den bakgrunnen har vegvesenet konkludert med at rød trasé bør velges gjennom Mandal, og grønn trasé i Lindesnes. Bystyret har behandlet denne strekningen 3 ganger tidligere. Når vegvesenet har vurdert alle høringsuttalelser og foretatt eventuelle endringer vil bystyret få kommunedelplanen tilbake for å fatte endelig vedtak.

Saken starter med et spørsmål om habilitet.