Bystyret 18. desember 2014

PS 160/14: Prioritert innstilling av innkomne søknader til barne-, ungdoms- og familiedirektoratets barnefattigdomsmidler

Den nasjonale tilskuddsordningen mot barnefattigdom har som formål å motvirke og/eller dempe fattigdomsproblemer blant barn og ungdom. Tilskuddsordningen skal være et virkemiddel for å bedre mulighetene for at flere barn og ungdom skal få delta på viktige sosiale arenaer, som ferie- og fritidsaktiviteter uavhengig av foreldrenes inntekt og sosiale situasjon.

Frem til 2013 var disse midlene forbeholdt de store byene. Det nye er at fra og med i fjor kan alle kommuner søke. Informasjon om tilskuddsordningen har vært annonsert i Lindesnes avis, på kommunens hjemmeside og facebookside. Kulturkontoret har i tillegg sendt mail og ringt aktuelle søkere. Tilbakemeldingene fra dem har vært at de trenger mer enn 2 uker på å forberede en søknad. En god søknad må forberedes og styrebehandles. Da trenger de mer tid.

I år kom det kun inn én søknad. Mye av grunnen til det er Bufdirs meget korte søknadsfrist. Dette er rapportert inn. De har svart med at de er klar over situasjonen og at det allerede neste år vil komme nye rutiner. Saksordfører Even Tronstad Sagebakken fra Arbeiderpartiet orienterer.