Bystyret 9. oktober 2014

PS 132/14: Kommunalt tilbud til brøyting av private veier

Siden 2001 har Mandal kommune tilbudt kommunal brøyting av private veier etter søknad. De godkjennes etter kriterier om veibredde, antall oppsittere og beskaffenhet (vedlikehold).

Listene over private veier som er innvilget kommunal brøyting er dessverre noe mangelfulle og det er vanskelig å fremskaffe det helt korrekte bildet. Antallet abonnenter ligger rundt +/- 200 stykker og det er ca. 22 km med privat vei som inngår i avtalen. Det er kun dokumentert informasjon som er tatt med i saksutredningen. Avstanden på de enkelte veiene varierer fra 10m og opp til 800m. Saksordfører Siril Follerås Engedal fra Senterpartiet orienterer om saken.