Bystyret 19. juni 2014

PS 98/14: Høring om lovframlegg om statlig godkjenning av kommunale låneopptak og enkelte leieavtaler før iverksetting av Kommunereformen

I forbindelse med den kommende kommunereformen sendte Kommunal- og regionaldepartementet ut et lovforslag om statlig godkjenning som skal forebygge at lån, investeringer eller lokaliseringer lokalt skaper uenighet mellom kommuner som kan være aktuelle kandidater for sammenslåing. I tilfeller der investeringer har karakter av strategiske tilpasninger i forkant av kommunereformen, vil departementet (fylkesmannen) kunne la være å godkjenne helt eller delvis at kommunen tar opp lån eller inngår en langsiktig leieavtale.