Bystyret 19. juni 2014

PS 97/14: Fastsetting av valgdag og åpningstid 2015

valgDet er enda ikke fastsatt når valgdagen blir for kommunestyre- og fylkestingsvalget 2015. Kommunaldepartementet sier at planen er å fastsette den før sommerferien 2014. Det er stor sannsynlighet for at det blir 14. september, eventuelt en uke tidligere. Helt siden 1964 har det kun vært avholdt en dags valg i Mandal kommune, og åpningstida har alltid vært kl.10.00 til 20.00. Ved oppsummeringen av Stortingsvalget i 2013, ba bystyret om at det ved neste valg skulle vurderes å utvide både åpningstid og til to dagers valg, slik Valgloven tillater. Målet er å legge enda bedre til rette for at flere bruker stemmeretten.