Bystyret 19. juni 2014

PS 93/14: Vurdering av boplikt i Mandal

I flere kommuner er det boplikt, men denne regelen er omstridt og siden 2011 har det blitt spilt spørsmål til om regelen er til det beste for beboerne i kommunen. De viktigste grunnene til å innføre boplikt var ønsket om at husene skal være bebodd og å holde prisnivået slik at vanlige folk kan kjøpe eksisterende boliger i attraktive områder, både i skjærgården og i sentrum. Det har kommet forslag fra flere av partiene på hvordan regelen om boplikt bør avgjøres. Nå blir det opp til bystyret på om et forslag om oppheving av boplikten skal ut på høring. Saksordfører Alf Erik Andersen hos FrP orienterer om saken.