Bystyret 20. mars 2014

PS 39/14 Høring – Reservasjonsrett for fastleger

Helsedepartementet foreslår å åpne for at kommunene kan inngå avtale om reservasjon med fastleger som av samvittighetsgrunner ikke ønsker å henvise kvinner til abort og ber om kommunenes mening om dette.
Forskriften skal gi mulighet for fastleger til å reservere seg mot henvisning og behandling ved alvorlige samvittighetskonflikter knyttet til liv og død. Med alvorlige samvittighetskonflikter knyttet til liv og død menes først og fremst abort. Saksordfører er Hanne Merethe Nøding fra Arbeiderpartiet.