Bystyret 20. mars 2014

PS 37/14 Styrking av det kommunale barnevernet i 2014

Barnevernet får stadig mer å gjøre og tall fra 2012 viser en økning på 48 prosent flere barn og unge som har fått hjelp av den etaten. I statsbudsjettet for 2014 er det satt av 75 millioner kroner til styrking av det kommunale barnevernet samt en videreføring av styrkingen som skjedde i 2011, 2012 og 2013. For Vest-Agder har det blitt bevilget midler tilsvarende 5,3 stillinger som fylkesmannen skal fordele til kommunene, og fylkesmannen har allerede bevilget penger tilsvarende 0,6 stillinger til Mandal kommune. Ordfører Tore Askildsen orienterer om saken.

Vi beklager sterkt for dårlig lydkvalitet