Bystyret 19. juni 2013 (Ordinært møte) Kristiansand kommune

SAK 77/13: Søknad om kommunal lånegaranti – Solkollen barnehage Flekkerøy

Solkollen barnehage Flekkerøy AS søker om kommunal lånegaranti på kr 47.000.000,- til ny barnehage på Flekkerøy, som sikkerhet overfor Solkollens bankforbindelse. Etter at Flekkerøy fikk fastlandsforbindelse med tunnel har barnehagebehovet i området vært økende med stadig tilflytting og utbygging. Utbygging av ny barnehage er planlagt og vedtatt i kommunens barnehagebehovsplan og handlingsprogram 2013-2016. Barnehagen skal gi plass til 80 barn fra august 2014, med mulighet for utvidelse til 100 barn fra august 2015. I handlingsprogrammets budsjettrammer er det tatt høyde for kommunale driftstilskudd til barnehagen fra oppstarten i 2014 og økt drift i 2015.