SAK 39/15: Kjøp fra Bjørn Furuborgs samlinger

Det fremmes en sak for politisk behandling hvor det vurderes å kjøpe deler av Bjørn Furuborgs samlinger. I samme saken utredes det muligheten for hvordan samlingen kan benyttes i samråd med Stiftelsen Arkivet, Hestmanden og Kanonmuseet.

I vedtatt investeringsprogram er det ført opp 1,5 mill kr i 2015 til dette formålet.

Saken gir en vurdering av hvilke gjenstander som kommunen bør overta eierskapet til for å sikre offentlig tilgjengelighet for ettertiden. Det blir også gitt en beskrivelse av hvordan gjenstandene kan inngå i formidlingen av viktige epoker og hendelser i byens historie.