Bystyret 6. november 2013 (Ordinært møte) Kristiansand kommune

SAK 133/13: Eventuelt kjøp av Sør-Arena

kino
Start Stadion AS1 meldte 23. mai 2013 oppbud. Kristiansand kommune har lånt 46,7 mill. kr til selskapet og står i fare for å tape hele eller deler av lånet.

Hensikten med saken er å få avklart hvordan bystyret ønsker å forholde seg til at Start Stadion AS er konkurs og hvilken strategi som skal følges for å sikre kommunens interesser som panthaver.

Det er ført forhandlinger med Sparebanken Sør (hovedkreditor), andre panthavere og Start Toppfotball/IK Start uten at man har kommet frem til en felles løsning. Kommunen og banken har forhandlet videre og hovedpunktene i fremforhandlet avtale legges frem for politisk behandling.