Kristiansand kommune

Bystyret 23. november 2016 (Ordinært møte)

Tilbake til arkiverte møter

SAK 158/16: Svar på verbalforslag om oppfølging av evalueringen av den kommunale kontantstøtten

SAK 158/16: Svar på verbalforslag om oppfølging av evalueringen av den kommunale kontantstøtten

I forbindelse med behandling av Handlingsprogrammet 2016-2019 vedtok bystyret at det blir laget en sak på oppfølging av evalueringen av den kommunale kontantstøtten fra 2014, der tiltak for å få flere barn med minoritetsspråklige foreldre til å benytte seg av barnehageplass, foreslås.

52 familier/barn har fått innvilget kommunal kontantstøtte pr. september 2016. Av de 52 foresatte som mottar kommunal kontantstøtte i september 2016 har 18 foresatte norske navn, mens 34 foresatte har navn av utenlandsk opprinnelse. Antallet kommunal kontantstøttemottakere er lavest på høsten når barnehageåret starter, antallet stiger i løpet av året etter hvert som flere barn uten barnehageplass fyller to år. Foreldre søker kommunal kontantstøtte fra den mnd. barnet fyller to år og fram til barnehagestart i august.

Ansvarlig redaktør:
Svanhild Eid

Teknisk ansvarlig:
Alf Otto Fagermo

Denne tjenesten leveres av Radio Metro Sørlandet på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2019. Radio Metro Sørlandet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Utviklet av: Alf Otto Fagermo