Bystyret 26. oktober 2016 (Ordinært møte)

SAK 145/16: Kommunedelplan for Kvadraturen og Vestre havn, del 1 – endring av gatebruksplan. Fastsettelse av planprogram

På bakgrunn av flere politiske vedtak, ble et arbeid med gatebruksplan for Kvadraturen satt i gang vinteren 2015/2016. Det har vært en prosess med bred medvirkning våren 2016, og på bakgrunn av alle innspill er et forslag til gatebruksplan for Kvadraturen nær forestående.

Et av vedtakene ble gjort under bystyrets behandling av budsjettet i fjor. Der det ble bedt om at det iløpet av 2016, som en del av allerede vedtatt reguleringsplan for torvet, også legges frem en plan der en innarbeider en betydelig reduksjon av gateparkeringen i sentrale deler av Kvadraturen. I samme plan skulle det legges frem et forslag om utvidet gågatenett, bilfrie soner og midlertidige byrom i Kvadraturen. Det skal legges til rette for bedre fremkommelighet for buss og sykkel. Forslagene utarbeides i nært samarbeid med næringslivet som berøres av tiltakene.

Glenn Faannessen

Denne tjenesten leveres av Metro Sør på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2018. Metro Sør arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.