Bystyret 22. juni 2016 (Ordinært møte)

SAK 91/16: Kommunedelplan havneområde nord, Kongsgård-Vige. Fastsettelse av planprogram

Kommunedelplan for havneområde nord, Kongsgård-Vige omhandler videreutvikling av Kongsgård-Vige havneområde her under etablering av ny containerterminal. Havneareal for ferje- og cruisetrafikk inngår ikke i planarbeidet.

Hovedproblemstilling for planarbeidet er hvordan utvikle Kristiansand havn, havneavsnitt nord som en framtidsrettet havn som muliggjør flytting av containerterminalen til havneavsnitt nord og imøtekomme mål om effektiv havnedrift og overføring av godstransport fra vei til sjø og bane, samtidig som planen skal ivareta øvrig samfunns- og byutvikling.