Bystyret 11. mai 2016 (Ordinært møte)

SAK 67/16: Interpellasjon fra repr. Carl Petter Benestad, V, om «Mikroplast i byfjorden»

Interpellanten viser til at det er et stort problem med utslipp av mikroplast i Norge. Sannsynligheten er stor for at store mengder av denne mikroplasten passerer gjennom de kommunale renseanleggene i Kristiansand.

Tømming av snø i Otra kan også være et problem ved at mikroplast fra dekkslitasje havner i Byfjorden. Interpellanten spør om ordføreren vil ta initiativ som kan hindre at mikroplast ødelegger det maritime mijøet i Byfjorden.