Bystyret 11. mai 2016 (Ordinært møte)

SAK 64/16: Interpellasjon fra Vidar Kleppe, Dem vedr. «Kommunalt tilskudd til kjøp av elsykkel i Kristiansand»

I en midlertidig prøvekampanje gir Oslo kommune økonomisk tilskudd til kjøp av el-sykkel. Tilskuddet begrenses til 20 % av kostnaden, og maksimalt 5 000 kroner. I hovedstaden innebærer retningslinjene for et økonomisk tilskudd blant annet at elsyklene skal leveres ferdig monterte fra butikk.

Det gis ikke tilskudd til kjøp av brukte sykler, byggesett eller kjøp gjennom en privatperson.

I tillegg må syklene registreres i Falck sykkelregister eller tilsvarende register, og det gis kun tilskudd til én elsykkel per person som må være over 18 år og bosatt i Oslo.

Interpellanten mener sykkelbyen Kristiansand bør gjøre som Oslo og innføre en prøveordning med kommunalt tilskudd for kjøp av elsykkel.