Kristiansand kommune

Bystyret 20. april 2016 (Ordinært møte)

Tilbake til arkiverte møter

SAK 52/16: Interpellasjon fra repr. Vidar Kleppe, DEM, «Tvangsbruk og uverdig behandling av autister»

SAK 52/16: Interpellasjon fra repr. Vidar Kleppe, DEM, «Tvangsbruk og uverdig behandling av autister»

Interpellanten viser til at pårørende slår alarm om tvangsbruk overfor to voksne autister i et bofellesskap i Vågsbygd etter at tre ansatte varslet Fylkesmannen om saken. Fylkesmannen vurderer nå å opprette tilsynssak overfor Kristiansand kommune.

De pårørende i saken uttalte til Fædrelandsvennen den 4. april at de har prøvd å få løsninger ved å gå tjenesteveien, uten å lykkes.

Dette bør selvsagt få «alarmklokkene til å ringe» i den politiske og administrative ledelsen i Kristiansand kommune. Det kommer også frem at den siste perioden har vært omskiftninger i personalgruppen i boligen, med høyt vikarbruk og redusert kontinuitet ovenfor beboerne.

Interpellanten spør om ordføreren vil påse at Kristiansand kommune snarest tar et initiativ overfor de påførende for å få ryddet opp i alle sider av denne saken.

Ansvarlig redaktør:
Svanhild Eid

Teknisk ansvarlig:
Alf Otto Fagermo

Denne tjenesten leveres av Radio Metro Sørlandet på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2019. Radio Metro Sørlandet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Utviklet av: Alf Otto Fagermo