Kristiansand kommune

Bystyret 16. mars 2016 (Ordinært møte)

Tilbake til arkiverte møter

SAK 33/16: «Vår barndoms have»; nytt parkrom i Strandpromenadens Østre Strandgate 70

SAK 33/16: «Vår barndoms have»; nytt parkrom i Strandpromenadens Østre Strandgate 70

Parkvesenet har i samarbeid med Vilhelm Krag Selskapet i Kristiansand i mange år jobbet for å markere at Vilhelm Krag vokste opp i Østre Strandgate ved Langfelts allmenning. Det har vært arbeidet med en park bygget rundt et podium og et amfi.

Daværende byutviklingsstyre godkjente i januar 2015 planen for parkanlegget. Det ble vedtatt at navnekomiteen skal behandle navn på parken. Etter retningslinjene skal bystyret vedta navn på torv, plasser og lignende i Kvadraturen og dens randsoner.

Vilhelm Krag-selskapet som har som formål å gjøre Vilhelm Krags liv og virke bedre kjent. Da Vilhelm var tre år og broren Thomas var 6, flyttet familien fra Torvet til Østre Strandgate 51. Til huset hørte også en have som strakte seg nedover mot sjøen på andre siden av gaten.

General Oscar Wergeland hjalp i sin tid fru Krag med anlegg av denne hagen. Dette er noe av bakgrunnen for at selskapet ønsker at dette parkanlegget skal kalles «Vår Barndoms Have», dersom bystene av begge Krag-brødrene kan plasseres her. Navnet vil også henspeile til den opprinnelige hagen, samt til forfatterens memoarbok med samme tittel. Vilhelm Krag selskapet har jobbet over lang tid for å profilere prosjektet.

Ansvarlig redaktør:
Svanhild Eid

Teknisk ansvarlig:
Alf Otto Fagermo

Denne tjenesten leveres av Radio Metro Sørlandet på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2019. Radio Metro Sørlandet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Utviklet av: Alf Otto Fagermo