Bystyret 17. februar 2016 (Ordinært møte)

SAK 22/16: Interpellasjon fra repr. Marte Rostvåg Ulltveit-Moe, MDG, vedr. «Kommunale reiser til Oslo og Stavanger – ta toget»

Interpellanten viser til at kommunen i 2014 betalte for 4.583 flyreiser, noe som partiet mener ikke er spesielt grønn politikk. De er opptatt av at kommunen skal redusere miljøbelastningen i sin egen virksomhet mest mulig. Et godt alternativ til disse flyreisene er å reise mindre. Universitetet i Agder jobber systematisk for at administrative møter i størst mulig grad tas over videolink. Dette sparer både tid og penger.

Interpellanten har også sett at halvparten av flyreisene var direkteruter til Stavanger eller Oslo. Hun foreslår på vegne av partiet at kommunen ved administrasjonen og politisk ledelse istedet skal kjøre Sørlandsbanen mellom Stavanger og Oslo fremfor å ta fly. Interpellanten tror dette også kan øke engasjementet rundt den såkalte Genistreken, sammenkoblingen mellom Sørlandsbanen og Vestfoldbanen.