Bystyret 17. februar 2016 (Ordinært møte)

SAK 15/16: Kommunens uttalelse til Stiftelsen Fullriggeren Sørlandets søknad om endringer i vedtektene

Styret i Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet ønsker endringer i de styrende organer for stiftelsen. Bakgrunnen for styrets ønske om endring er at Stiftelsen har gått inn i en ny driftsform (A+ Academy) med den hensikt å sikre videre drift av Fullriggeren Sørlandet. Dette innebærer i tillegg til helårsdrift ansvar for skoledrift om bord på skipet.

Overgangen til ny og mer omfattende virksomhet krever etter styrets oppfatning, økt spesialisering innen økonomi, skoledrift, kultur og marked. Man ønsker derfor å redusere antall fast oppnevnte styrerepresentanter for å sikre den nye kompetanse.

Saken starter med et innlegg ved Pål Harv fra Høyre.