Bystyret 16. desember 2015 (Budsjettmøte)

SAK 234/15: Kristiansand Parkeringsselskap KF – Årsbudsjett og handlingsprogram 2016-2019

Kristiansand Parkeringsselskap er et kommunalt foretak som inngår i rettssubjektet Kristiansand kommune, men er utskilt fra den øvrige kommunale virksomhet med egne vedtekter og eget styre, direkte underlagt bystyret.

Forslag til årsbudsjett og handlingsprogram er stramt, hovedsakelig som følge av svak vekst for inntektene, til tross for prisjustering i perioden. Det presenteres et saldert opplegg med knappe marginer mellom inntekter og utgifter, samt bruk av disposisjonsfond for å makte overføringene til bykassa, hvilket innebærer større risiko for økonomiske tilbakeslag ved endrede forutsetninger.

Forøvrig siste gang parkeringsselskapet legger frem et eget budsjett. Fra 2016 er det en del av teknisk sektor.