Bystyret 9. desember 2015 (Ordinært møte)

SAK 225/15: Revidering av møtegodtgjøringsreglementet

Reglementet gjelder kommunale tillitsvalgte. Det menes at de er direkte valgte medlemmer av bystyret, formannskapet, kommunalutvalget, hovedutvalget eller er en person som er medlem av et annet kommunalpolitisk organ. I tillegg omfattes verv i organer utenfor kommunen hvor vedkommende er valgt av kommunen som kommunens representant, f.eks. statlige eller private virksomheter.

Dette reglementet ble sist endret i 2012 og eventuelle endringer vil gjelde fra 1. januar 2015.  Saken starter med et innlegg fra Vidar Kleppe som stiller spørsmål til at blant andre Mette Gundersen skal få en godtgjørelse som er høyere enn flere andre medlemmer av bystyret. Dette skjer som følge av at hun får være politiker på heltid, noe som ordfører Harald Furre sa i sin første tale til bystyret 15. oktober.