Bystyret 9. desember 2015 (Ordinært møte)

SAK 214/15: Kvartal 5 – fremtidig bruk og salg av kommunale eiendommer

Da bystyret behandlet Kulturstrategi 2013/2023 for Kristiansand kommune i 2013, ble det fattet et vedtak om at byutviklingsstyret og kulturstyret skulle få til en sak på fremtidig bruk og vitalisering av Kvartal 5. Kristiansand Eiendom og Kultursektoren har i samarbeid vurdert ulike alternativer for framtidig bruk av kommunens eiendommer i kvartalet.

Under bystyret tidligere i år da rådmannen fremmet en sak om fremtidig bruk og salg av kommunale eiendommer, ba bystyret om en ny vurdering som både kan imøtekomme hensynet til kommunens ønske om å selge boligeiendommene og styrke utviklingsmulighetene for kulturbasert næring i kvartalet som innebærer Kristian IV’s gate 75, 81, 83 og 85 samt Kronprinsens gate 57.